четвер, 26 квітня 2018 р.

Християнськими стежками о. Кирила Селецького

На пошанування пам'яті Слуги Божого о. Кирила Селецького (до 100-річчя з дня смерті), міська бібліотека для дітей провела незвичайний захід - літературно - християнську мандрівку "Великі відкривачі". На який ми запросили о. Романа Сковрона з церкви св. Йосафата та педагога, вчителя географії від Бога - Лемеху Ольгу Василівну з учнями 9 - В класу ЧЗШ №9.
Отець Кирило Селецький був непересічною людиною в нашій церкві, її відважним новатором. Освічений, але надзвичайно скромний, дуже багато працював, але не шукав в праці себе, а лише слави Божої.
Дуже гарно звернувся до дітей о. Роман, зосередивши свою увагу на важливості освіченості, наполегливості в навчанні та праці. Адже людина не лише великими подвигами може здобути собі святість, але й малими поступами, вірністю, постійністю, відповідальністю, сумлінним  виконанням своїх обов'язків. Отець Роман наголосив, що і сам багато чому вчиться в о. Кирила Селецького.
Надзвичайно цікавою та безцінною інформацією про о. Кирила поділилася Ольга Василівна. ЇЇ мама - нині 87-річна мешканка с. Цеблів, Ганна Біда, була вихованкою першої захоронки (дитячого садочка), заснованої самим о. Селецьким. Пані Ольга продемонструвала присутнім відеоспогади де її старенька мама п. Ганна співає дитячих пісень, на слова о. Кирила Селецького, яких її навчили в захоронці.
Також діти мандрували нововідкритими континентами, що їх відкрили Христофор Колумб та Джеймс Кук. Оскільки саме про них писав в своїх книгах "Відкриття Америки" та "Пригоди Джеймса Кука або що може сильна воля та постійна праця" о. Кирило.




На згадку про зустріч діти отримали скромні образки о. Кирила Селецького, які бібліотекарі з великою любов'ю виготовили самі.

Немає коментарів:

Дописати коментар