понеділок, 16 жовтня 2023 р.

Козацтву бути!

 «Козацтву бути!» Саме під таким гаслом пройшла сьогодні у нашій бібліотеці літературно – пізнавальна мандрівка «Козацькими стежками».

Адже саме 16 жовтня 1918 року Павло Скоропадський видав документ «Указ про відродження козацтва».

На наш захід, присвячений історії славнозвісних та безстрашних козаків, завітали учні Гімназія імені родини Луговських 4-В класу (вчитель Оксана Кубас).
Мандрівка мала чотири зупинки.
На 1-й історичній зупинці «Козацтву бути» діти ознайомились із загальною історією козацтва та біографією українського гетьмана Дмитра Вишневецького, який першим об’єднав козаків і доклав неабияких зусиль до розвитку Запорозької Січі.


На 2-й літературній зупинці «Козацькі читання» слухали оповідання Богдана Данилевича «За волю і славу козацьку», присвяченого перемозі козаків над московським військом в битві під Конотопом.


Потім школярі поділилися на дві команди «Булава» та «Шабля» і продовжили історичні мандри, поєднуючи їх зі змаганнями.

3-я інтелектуальна зупинка «Із життя козаків» змусила учнів добряче помізкувати, відповідаючи на запитання тестів, а також складаючи слова та козацькі прислів’я із роздрукованих літер.
Попрацювали і руками, перебираючи крупи на майбутній козацький куліш!








На 4-й рухливій зупинці «Козацькі забави» дітлахи влаштували галасливі кричалки, грали у «Влучника», закидаючи м’ячики до кошиків та організували гру «Переправа цінних паперів» на швидкість.




За підсумками, найбільшу кількість балів набрала команда «Булава», проте без презента не залишився жоден учень!

Немає коментарів:

Дописати коментар