понеділок, 21 жовтня 2013 р.

«Класна» класика.


Кожна література має свою дитячу класику, свій золотий фонд. Це пригоди і фантастика, мандри і детективи, життя школярів і казкові повісті - усе найкраще, що створили українські письменники для дітей. Саме таку літературу почало друкувати видавництво «Грані – Т», започаткувавши серію книжок під назвою «Українська дитяча класика».
Вже побачили світ такі твори:
Юрій Смолич «Прекрасні катастрофи»
Хоча з часу написання роману минуло  понад 80 років, він і далі не втратив своєї «родзинки», демонструє високу якість української наукової фантастики на початках її становлення.
Олексій Огульчанський «Скарб Солоного лиману»

Пригодницькими повістями Огульчанського зачитувалося не одне покоління українських дітлахів. Герої його повістей веселі, допитливі і невтомні шукачі пригод. Адже кожний рядок, написаний цим письменником, дихає любов’ю до рідної землі та непідробним захопленням скарбами, які вона щедро відкривала йому.
Микола Трублаїні «Лахтак»

Чи бували ви на Півночі? Там, де гуляють небезпечні снігові заметілі, а могутня крига протягом довгої полярної ночі тримає у своєму полоні кораблі.
Повість відомого мандрівника, класика української літератури Миколи Трублаїні «Лахтак» про пригоди відважної команди загубленого в північних морях корабля не залишить байдужими юних дослідників та мрійників.
Книги, на яких виростали дідусі з бабусями, татусі з матусями чекають на своїх нових поціновувачів на полицях міської бібліотеки для дітей.
 


Немає коментарів:

Дописати коментар