вівторок, 19 листопада 2013 р.

Сучасним дітям – сучасна бібліотека


Час диктує нам, дитячим бібліотекарям нові орієнтири у позиціонуванні своїх закладів, як сучасних складових інформаційно – комунікативних систем. Діти, які зростають у розвиненому інформаційному суспільстві хочуть бачити все нове, цікаве відповідно до індивідуальних інтересів та запитів.

Саме на часі був семінар бібліотечних працівників ЦБС міста: «Бібліотека для дітей, як складова інформаційно – культурного простору громади міста», що відбувся у міській бібліотеці для дітей.
Слід зазначити, що пройшов він досить цікаво і конструктивно. Бібліотекарі  в ході професійної дискусії визначили ключові компетентності бібліотекаря, фактори впливу на коло читання дітей – це і сучасна дитяча література, нові інформаційні технології, створення простору сучасної бібліотеки,

вирішення нових технічних і професійних рішень в інтер’єрі та дизайну бібліотеки. 
До речі вагому допомогу і консультацію стосовно дизайну, оформлення інтерєру, створення бібліотечного простору ми отримали від наших колег з ЛОДБ ( директор Лугова Л. А.). Були переглянуті слайди і використані матеріали презентацій з Вінницької ОУНБ ім. К. А.Тімірязєва, колег з Литви, Польщі.
 Фото: Ірини Покотило

Немає коментарів:

Дописати коментар