вівторок, 11 березня 2014 р.

«Тарас Шевченко – світлий геній України»

                                                                                                     ...Свою Україну любіть,

Любіть її... Во врем'я люте,

 В останню тяжкую минуту

За неї Господа моліть.
Т. Шевченко
У цих словах нашого незабутнього Кобзаря - весь зміст його нелегкого, але яскравого життя. Любити свою Україну, свій народ, всім своїм життям приносити користь людям - такий приклад залишив Тарас Шевченко всім наступним поколінням українців.
6 березня бібліотека – філія №9 зібрала своїх читачів, щоб вшанувати пам’ять великого Кобзаря. А спочатку учасники заходу організували своєрідний флешмоб на Вічевій площі біля пам’ятника Т.Г.Шевченку під гаслом «Ми пам’ятаємо тебе, Тарасе».
Творча вітальня  «Ми чуємо тебе, Кобзарю, крізь віки» відкрилася розповіддю провідного  бібліотекаря Ольги Бондарчук  про маловідомі сторінки життєвого і творчого шляху поета. А далі у виконанні наших читачів ( Гайової Марії, Гафіуліної Яни, Войтович Ірини, Козуб Анастасії, Мигаль Анни, Гулич Анни, Савчук Ірини, Ярмоли Анастасії та  інших) і учасників  дитячого театру «Веселограй»(керівник Мельник Алла) зворушливо і щиро звучали вірші Т.Г.Шевченка. 




Сокерко Людмила (учениця ЗШ №2) і Дверницька Юля (учениця ЗШ №4) виконали на скрипці мелодії за мотивами поезій Кобзаря. 
Свої малюнки-ілюстрації за творами Тараса Григоровича Шевченка представили Сопець Ілля, Гайова Марія, а братик і сестричка Козуби -   Віталій і Анастасія разом зі своїми малюнками принесли і портрет Т.Г. Шевченка, який намалював їх тато.

А відповіді на вікторину «Тарас Шевченко: погляд через століття» ще раз підтвердили,що наші читачі добре знають життєвий і творчий шлях поета, а його  ім'я відоме в усьому світі і творчість його  багатогранна, як і його талант.



Немає коментарів:

Дописати коментар