вівторок, 29 квітня 2014 р.

Душа поета промовляє через слово

Зустріч з поезією - це завжди свято, а зустріч з автором - це подвійне свято! Адже поезія - це стан душі поета. 
Читаючи поезію Ігоря Даха, переймаємось всеохоплюючими барвами почуттів, мандруємо стежками любові до рідної землі, відчуваємо дух патріотизму, а дитяча поезія автора і художні образи створені ним у дітей розвивають творчу уяву. Зокрема, про це свідчить виставка - презентація дитячих малюнків "Поезія Ігоря Даха очима дітей", виконаних учнями 4 - А кл. СШ №9 (класовод Голько Н.І.).
Гості мали змогу ознайомитися з творчим доробком автора на тематичних викладках літератури "Весна у моє серце іде", "Все відлунює у слові" і "В них голос поля і калини".
Але хочеться відзначити генетичну рису характеру автора - невгамовність у громадському житті, організації літературних вечорів, виступів, зустрічей з письменниками, участь у фестивалях, конкурсах. Бо ж праця поета - це не тільки творчість - це ще і просвітницька робота.
Першими привітали свого наставника його вихованці Червоноградського відділення Малої Академії літератури і журналістики. Вони виконали пісні на слова Ігоря Даха, читали його вірші, дякували за підтримку і спільну творчу працю.
Теплі слова і  щирі побажання Ігорю Даху висловили на презентації його колеги і щирі друзі: завідувачка дитячою міською бібліотекою Надія Дуда, керівник літературно-мистецького об’єднання «Третій горизонт» Ольга Голузинець, лікар і учасник горизонтівського вокального ансамблю Степан Пиріг, Володимир Коваль, Михайло Махник, директор СШ №9 Любов Денисюк і головний спеціаліст міського відділу культури Ігор Мащак.
Ім'я Ігоря Даха відоме не тільки в Прибузькому краї, але й далеко за його межами.

Немає коментарів:

Дописати коментар