понеділок, 19 травня 2014 р.

«Що, вулице, є в імені твоїм…»

 Історія міста твориться на наших очах, минуле Кристинополя з кожним днем віддаляється. Для мешканців міста воно має виняткову цінність – це наша батьківщина, наш дім і нам у цьому домі жити і про нього дбати. Виховати в дитині любов  до рідного міста допомагають розповіді батьків, вчителів, а також чимало книг, які є в бібліотеках міста.  У бібліотеці-філії№9 провели краєзнавчу  подорож «Відкрий для себе рідне місто». Провідний бібліотекар  Ольга Бондарчук  розповіла про минуле Червонограда, а далі поставила перед читачами такі запитання:«А чи замислювалися ви, йдучи знайомими вулицями, чому вони носять саме таке ім’я? Які загадки та таємничі історії минулого приховують вони в собі?».  
Адже майже кожна вулиця, архітектурна будівля мають свою історію. І наші читачі:  Марич Роман, Шалагінова Віра, Гуменюк Богдан, Тарчанин Діана, Бурлака Володимир,  Лемега Дмитро, Звірко Олександр, Міщук Роман, Шульган Сергій та інші заздалегідь підготували розповіді про вулиці, на яких вони  живуть.

Після цікавої і змістовної інформації наших юних друзів була проведена вікторина «Чи знаєш ти свій край?», а на завершення подорожі  був запропонований перегляд слайд-фільму про Червоноград.


Відвідуючи масові заходи в нашій  бібліотеці та читаючи краєзнавчу літературу, діти отримують знання з історії, культури, економіки краю та міста. Дуже приємно, що наша краєзнавча робота не є марною, що вона потрібна і затребувана читачами, не залишає їх байдужими і спонукає до вивчення рідного краю.

Немає коментарів:

Дописати коментар