четвер, 27 листопада 2014 р.

Малгожати рулять!

Минулого року в дописі "Сучасні підлітки потребують чесності" ми знайомили вас з творчістю  польської письменниці Барбари Космовської. З її творами "Буба" та "Позолочена рибка" встигли познайомитись вже чимало наших читачів.
Цього року ми пропонуємо вам знайомство ще з трьома надзвичайно популярними польськими письменницями, які своїми творама підкоряють серця підлітків. Ці книги справжні бестселери на батьківщині авторок у Польщі, а тепер стали доступними ще й українському читачеві.
Отже, перше знайомство:
Малгожата - Кароліна Пекарська "Клас пані Чайки"
М.-К. Пекарська відома в Польщі не лише як письменниця, але й журналістка, яка протягом багатьох років співпрацювала з популярними журналами "Когіто" та "Віктор-гімназист", без яких не обходиться життя жодного польського підлітка.
Книга "Клас пані Чайки" дуже популярний серед учнів - старшокласників. В ній розповідається про те, що цікаво самим підліткам: про труднощі їхнього віку, про негаразди в школі та вдома, але насамперед про перші почуття та розчарування. Книга написана з гумором, мовою сучасної молоді.
Друге знайомство:
Малгожата Гутовська - Адамчук авторка численних романів є однією з найвдоміших польських письменниць.ЇЇ роман "Дівчата з 13-ї вулиці" став найпопулярнішою підлітковою книгою.
Ви ще не читали такої відвертої, правдивої та проникливої книжки. Письменниця з надзвичайним розумінням описує проблеми чотирнадцятирічних.
Вічно похмура Агата, легковажна Клаудія й старанна відмінниця Зося - однокласниці, але а ж зовсім не подруги - занадто вони різні! Та несподівано доля дівчат зводить разом. Доглядаючи Магду - свою ровесницю, яка після нещасного випадку знаходиться у комі, дівчата зближуються. Читаючи Магді вголос, вони починають розуміти що не все в історії з Магдою просто. Певні здогадки підсилюють їх прагнення: Магда мусить прокинутись...
Третє знайомство:
Захоплюючу антимагічну повість пропонує підліткам ще одна польська письменниця Малгожата Навроцька. "Принц Ангарі" - це своєрідна оздоровча терапія для прихильників різного видів чарів та магій.
Його Високості принцові Ангорі виповнилося шістнадцять років. Йому пророчать долю наймогутнішого мага. Та чи збудеться це пророцтво? Сучасний популярний бестселер - це супер захоплива розповідь про пригоди юного принца, що буде цікавою не лише для однолітків головного героя, а й для широкого кола читачів.
Отже, дорогі читачі, незабаром ви перегорнете сторінки запропонованих вам книг і разом з учнями польських гімназій та просто вашими однолітками порините у світ, сповнений щоденних радощів і проблем, з якими зустрічається кожен підліток.

1 коментар: