четвер, 18 лютого 2016 р.

Пам'яті українських ангелів.

Вшановуючи трагічну дату другої річниці тривожних подій на Майдані, взимку 2014 року, міська бібліотека для дітей провела ряд заходів.
Для учнів 2 - А класу СШ №9 (кл. керівник Свидерська О. М.) була проведена голосна читка книги сучасної авторки - львівянки Христини Лукащук "Казка про Майдан". 

Зараз у багатьох виникає питання: як говорити з дітьми про ті драматичні події. Про Майдан є і буде багато видань. Але дана казка - це книга для маленьких, які все бачать, розуміють і по-своєму сприймають. "Казка про Майдан" - перша спроба говорити з малими дітьми про складні речі засобами казки. Автор Христина Лукащук створила не лише текст, а й дуже символічні малюнки. А ікона з обкладинки (автор Роман Зілінко), буде служити дітям ще й оберегом.
Для учнів 5 - Б класу СШ №9 (кл. керівник Турко Г. Б.) було проведено годину скорботи "Сумління нації" та  перегляд літератури біля книжкової викладки "Українські ангели".


Діти уважно слухали розповідь про героїв Небесної сотні, особливо про її наймолодших учасників - 17-річного Назара Войтовича, та 19-річних Устима Голоднюка, Романа Гурика та Дмитра Максимова - троє перші - наші земляки з Західної України.

Пам'ять про величну самопожертву героїв Небесної сотні назавжди залишиться в серцях українців.

Немає коментарів:

Дописати коментар