неділю, 24 квітня 2016 р.

“ВЕЛИКОДНІ ЧИТАННЯ”

Інтригуюче оголошення - “Хто хоче провести годину у товаристві заступника мера Червонограда? Тоді приходьте до нас, і ви не пошкодуєте!”, яке поширили працівники бібліотеки-філії №9 (Народний дім), справді зацікавило юних читачів — учнів місцевих шкіл. Саме для них організували цей захід.
У гості завітала заступник міського голови Червонограда Наталія Турко і запропонувала “Великодні читання” вголос. Така методика добре розвиває пам'ять, дикцію, навіть навчає азам ораторського мистетцва, принаймні, публічного виступу. Тож провела своєрідний майстер-клас. Читала пристрасно, артистично, з глибоким натхненням. Обрала для слухачів уривок з науково-популярної збірки “Великдень”, у якому йшлося про в'їзд Ісуса Христа в Єрусалим, що відобразилося у церковному святі, більш відомому під народною назвою Квітна (Вербна) неділя, і аж до Христового Воскресіння і Його з'явлення.

- До Великодня, - зазначила Наталія Турко, - ми повинні готуватися насамперед духовно. З-поміж іншого, цьому допоможе нам добра християнська книжка.
Далі відбулося обговорення окремих фрагментів прочитаного, зокрема фраз, які щоразу звучать у церкві під час відправи Служби Божої, їх сутності та значення у християнському житті, звісно, якщо дотримуватися цих приписів.
 Також  було запропоновано  вікторину  «На святий Великдень славимо Христа»
Вона підтвердила, що діти таки відвідують церкву і добре знають оповідання з Нового Завіту. Це не може не радувати! Найактивніших Наталія Турко хотіла нагородити писанками, розписаними власноруч. Але всі вирішили залишити їх у бібліотеці. Вони стануть атрибутом-окрасою великодньої книжкової виставки «Великодній передзвін». 
Юні читачі і так отримали нагороду — цікаву зустріч і вельми приємне духовне спілкування. Натомість гість пообіцяла наступного разу провести майстер-клас з писанкарства.

Тарас ЛЕХМАН, журналіст

Немає коментарів:

Дописати коментар