четвер, 12 травня 2016 р.

«КАТРУСИНІ СКАРБИ» для малечі з міським головою Андрієм Залівським

В міській бібліотеці для дітей маленькі читачі змогли познайомитися із сучасною дитячою літературою на Великодню тематику. Адже свято Воскресіння Господнього ще не так далеко від нас втекло. Особливістю сьогоднішніх читань було те, що проводилося воно міським головою Андрієм Залівським та заступницею Наталією Турко.
Очільник міста зачитав одну із розповідей Зірки Мензатюк «На чому тримається світ» із книги «Катрусині скарби».

А зміст книги «Великодня мандрівка» зуміла проникливо і душевно передати Наталія Турко.
Щодо дорослих учасників заходу, для них спілкування з подібною аудиторією – не новина, адже обоє мають суттєвий педагогічний стаж. Окрім голосних читань, дітки з гостями бібліотеки мали нагоду поспілкуватися. І про свято Воскресіння, і про традиції, про Великодній кошик, писанки, Біблійні історії. Додамо, що, без сумніву, це росте майбутнє покоління журналістів, адже учні 4-В класу ЗОШ №12, класний керівник Надія Богданівна Запісоцька, 
вправно взяли інтерв’ю у міського голови. Цікавили по-дитячому щирі речі – що пам’ятає з дитинства, як проводив час, як та з ким святкує Великдень, як вчився в школі. І навіть – чи планував малим стати у майбутньому мером.  



А на завершення читань діти підготували казку «Лісові писанки» і пісню в дарунок.


Словом, було затишно, допитливо і цікаво. Думаємо, така практика повториться ще не раз і, можливо, навіть розширить коло посадовців, котрі приходитимуть за щирістю до малечі.

Немає коментарів:

Дописати коментар