понеділок, 24 жовтня 2016 р.

«Невмируща пісня гончарного круга»



«Люби – рідне, читай – українське!» під  таким гаслом у бібліотеці-філії №7 зустріли свято української книжки.  Це свято всіх,  хто вміє і любить читати, слухати та творити.  21 жовтня був проведений захід майданчик дитячої творчості «Невмируща пісня гончарного круга». 

Що за диво? Де ті звуки? А співає ж, виграє, ох же й пальці, ох же й руки – Глина піснею стає. Серед промислів, відомих ще в давні часи, одне з провідних – гончарне виробництво. Розповідь про історію виникнення, розвиток та сучасний стан ремесла; види глини та особливості роботи з нею; секрети виготовлення «душевного» посуду – про це та інше розповів  під час зустрічі вчитель образотворчого мистецтва, майстер гончарної справи Демедюк Назар.  




  Окрім цікавих та пізнавальних фактів про гончарство, для присутніх був проведений  майстер-клас  з  гончарства «Чари над гончарним колом». Дітки спробували самі доторкнутися до глини і створити таке диво. 



Побули трохи майстрами і творцями! Також була проведена вікторина «Дива з гончарного круга» та хвилинка - інформинка «Птахи-гончарі».  



 Зал прикрашала виставка-композиція «Ви чули, як співає глина?» на якій були представлені роботи майстра поруч з книгою.


Немає коментарів:

Дописати коментар