четвер, 17 листопада 2016 р.

«Чи легко бути толерантним?»



16 листопада відзначається незвичайне, але дуже важливе для людства свято – Міжнародний день толерантності.
В бібліотеці-філії№9 відбулася година спілкування «Чи легко бути толерантним?».  Адже бібліотека – це своєрідна школа спілкування, бо сюди може прийти кожен і почуватися повноцінним і рівноправним.  До книгозбірні завітали учні ЧЗШ№2 разом з бібліотекарем Бобелою Іриною та вчителем Ткаченко Зоряною. Головний спеціаліст Червоноградського міського центру соціальних служб для сім’ї та молоді Вишко Наталія та психолог Клініки дружньої до молоді Поріцька Вікторія наголосили, що толерантність – це передусім активна життєва позиція, що формується на основі визнання універсальних прав та основних свобод людини.  



Надзвичайно важливо, щоб фундамент  толерантності було закладено саме в дитинстві.                                            
Активними були наші користувачі у словогрі, де учні повинні були до кожної літери слова «толерантність» підібрати слова,  які є ознакою цього поняття.

Тест «Чи толерантна я людина?» виявив на скільки учні є товариськими, терпимими, людяними. А цікава і водночас повчальна притча, яка прозвучала на завершення, змусила усіх присутніх замислитися про необхідність співчувати, доброзичливо  ставитися один до одного.

Немає коментарів:

Дописати коментар