четвер, 9 березня 2017 р.

А слава - заповідь моя...

Щедра українська земля і Бог подарували нам талановитого поета і письменника, митця, генія і пророка української нації Т. Г. Шевченка. Він хоч і походив з простої селянської родини, але був високоосвіченою людиною і знав немало іноземних мов: польську, російську, французьку, читав книжки цими мовами і спілкувався, але ніколи не забував своєї рідної української мови. 
І сьогодні, вшановуючи 203-ю річницю від дня народження Великого Тараса, у міській бібліотеці для дітей на Шевченківські читання зібралося чимало дітей - це учні 3 - Б кл. СШ №8 (вч. Ольга Михайлівна Костюк) та учні 4 - В кл. СШ №12 (вч. Лариса Василівна Богуцька).



Твори Шевченка лунали різними мовами: "Реве та стогне Дніпр широкий" - англійською, учениця 10 -А кл. СШ №8 Олена Лінькова та уч. 7-Бкл. Данило Брик, "Тече вода в синє море" - англійською, уч. 7 - Б кл. Станіслав Мельничук, "Заповіт" - українською уч. 7 - В кл. Іван Крук, французькою - Ульяна Кузів уч. 8 - В кл., німецькою - Оксана Шаловило уч. 9 - А кл., англійською - Вікторія Троцько уч 8 - Б кл.
Звучали пісні на слова Т. Г. Шевченка у виконанні вокального ансамблю учнів 7-х класів СШ №8, а пісню "Було колись в Україні" учні 5 - Б кл. Данієль Гайдович та Назар Стасевич - 5 - В кл. завершили під вигуки "браво!".
Чимало віршів продекламували учні 3 - Б кл. СШ №8 і до них приєдналися учні 4 - В кл. СШ №12.


















З напутнім словом до маленьких українців, майбутнього цвіту нації звернувся молодий політик, член ВО "Свобода" Тарас Стародуб. Він декламував "І мертвим, і живим, і ненародженим землякам моїм в Украйні і не в Украйні моє дружнєє посланіє" і закликав любити рідну мову і Україну, бути гідним Великого Тараса. Гостем на святі був депутат Львісько обласної Ради свободівець Михайло Нискогуз.




 

Немає коментарів:

Дописати коментар