понеділок, 29 травня 2017 р.

ЧЕРВОНОГРАД – РІДНЕ МІСТО МОЄ!



ХХ загальноміський поетичний конкурс «Мій перший вірш», який щорічно проводить міська бібліотека для дітей, цього разу був приурочений Дню Європи у Червонограді і 325-літтю Кристинополя-Червонограда. Заявки на участь у ньому подали 12 юних поетів віком 10-17 років, яких розділили на дві вікових групи. Кожен з учасників заздалегідь підготував три вірші, один з яких неодмінно присвячений Червонограду (такі умови!).
У вступному слові заступник директора централізованої бібліотечної системи по роботі з дітьми Надія Дуда привітала учасників конкурсу і наголосила, що багато з них не вперше бере участь у цьому поетичному святі, приємно спостерігати за їхнім творчим зростанням. Своїми талантами вони духовно збагачують нашу Україну.
Кожного учасника представляла провідний бібліотекар Тетяна Голотюк.

Виявляється, що діти не тільки пишуть вірші, а й займаються іншими видами мистецтва -  малюванням, музикою, співом, люблять природу, подорожі, а що вже казати про Неньку-Україну, рідний Червоноград. І ось яким вони його бачать: «Червоноград – чудове місто, - шепоче листячком каштан», «В обіймах травня вулиця співа, шепоче Буг із юною вербою», «Красою парку ти милуєш, любов і радість всім даруєш», «тут Богородиця свята усіх людей оберіга», «Шахтарська пісня всюди лине»… Ой, мабуть навіть старожили ще не бачили таким Червонограда, як бачить його молоде покоління,  гарним, чарівним, європейським…







 
 Знаменно, що попри інші теми, юнь присвячувала свої поетичні рядки й бійцям АТО, нашим Героям, адже сам захід відбувся у Свято Героїв.
Творчі доробки юних поетів оцінювало журі у складі Михайла Репецького, голови літоб’єднання ім. Василя Бобинського, Оксани Карнаги, голови літературно-мистецького об’єднання «Оберіг», члена Спілки християнських письменників України, Наталії Кічун-Лемех, керівника міського відділення  Міжнародної (Малої) Академії літератури і журналістики, члена Української асоціації письменників

За результатами голосування визначено переможців конкурсу. Ними стали у молодшій віковій групі Анастасія Бокало (школа №8) – перше місце, Ольга Павлик (школа №3) – друге, Вікторія Безик (школа №6) – третє. У старшій віковій групі Олена Федюра (гімназія, МАЛіЖ) – перше, Ірина Бутинець (щойно закінчила 11 клас Хлівчанської ЗШ, єдиний гість, але, як з’ясувалося,червоноградці вельми гостинні господарі) – друге, Ольга Бучек (школа №1, МАЛіЖ) і Маркіян Лехман (школа №3, МАЛіЖ) за кількістю набраних балів поділили третє місце. Переможцям вручили грамоти відділу культури Червоноградської міської ради, солодкі призи і подарунки. Цю приємну місію виконала разом з членами журі директор централізованої бібліотечної системи Надія Покотило, подякувала юним авторам і побажала творчого натхнення.  





 

Крім того, усім учасникам конкурсу свої книги дарували поетеси Оксана Карнага і Наталія Кічун-Лемех. 


Та найціннішим подарунком стала збірочка «Місто моє веселкове», у якій надруковано вірші конкурсантів.

Тарас ЛЕХМАН. журналіст

Немає коментарів:

Дописати коментар