неділю, 8 жовтня 2017 р.

Справжній патріотизм починається з краєзнавства



У міській бібліотеці для дітей 4 жовтня в рамках фахового  навчання бібліотекарів відбувся семінар - практикум «Краєзнавча робота бібліотек в контексті національно-патріотичного виховання дітей та молоді».

Коли існує пряма загроза денаціоналізації, втрати незалежності, виникає нагальна необхідність посилення патріотичного виховання дітей та молоді. Робота з національно-патріотичного виховання дітей і  юнацтва суттєво пов’язана з краєзнавством. Саме краєзнавство має посісти важливе місце в діяльності кожної бібліотеки з тим, щоб за допомогою краєзнавчих матеріалів сприяти вихованню у дітей та молоді патріотизму, національної свідомості, високої моральності.   

Впродовж семінару-практикуму учасники обговорювали аспекти краєзнавчої роботи згідно «Програми з національно-патріотичного  виховання дітей та молоді м. Червонограда на 2017-2020 роки». На семінарі йшлося про просвітницьку і соціокультурну діяльність бібліотек, що полягає в проведенні  низки сучасних, цікавих  нинішньому поколінню  заходів, покликаних сприяти патріотичному вихованню. Також бібліотечні фахівці ознайомились з сучасними електронними ресурсами, які містять документи про дійсні події в історії України і  будуть неабиякою підмогою при підготовці нових заходів.






Під час  проведення креатив-лабораторії «Бібліотечне краєзнавство в контексті національно-патріотичного виховання:ділимось досвідом»  бібліотекарі  поділились своїми  інноваційними напрацюваннями і творчими здобутками. Активне обговорення лише підкреслило важливість та актуальність висвітлюваної теми..

Немає коментарів:

Дописати коментар