вівторок, 5 грудня 2017 р.

Вечір - бенефіс Оксани Карнаги




Свій творчий вечір-бенефіс "Ти зміцни мою віру й надію мою", який відбувся у Червоноградській міській бібліотеці для дітей, поетеса, прозаїк Оксана Легуцька-Карнага приурочила Міжнародному дню волонтера. І не дивно, бо сама багато займається волонтерськими справами, як і члени очолюваного нею літературно-мистецького об'єднання “Оберіг”.


Відкриваючи творчий вечір-бенефіс Оксани Легуцької-Карнаги, заступник директора по роботі з дітьми Червоноградської централізованої бібліотечної системи, її колишня однокласниця Надія Дуда зазначила:

- Цього автора нема сенсу зайвий раз представляти. Вона доволі відома в нашому краї, знають її в Україні і за кордоном, свої вірші читала у Мюнхені на могилі Степана Бандери. Видала 17 поетичних та прозових збірок, на її тексти створено понад 30 пісень, регулярно друкується у пресі, виступає в ефірі радіостудії “Новий Двір”, ТКМ "Бужани"...



Народилася майбутня письменниця 1956 року в Інті, куди була вислана її сім'я за націоналістичні переконання і “ворожу” для радянської влади діяльність. 

Після повернення в Червоноград, закінчила школу №10, де і написала перші вірші, Львівський університет, здобула фах хіміка, працювала на педагогічній ниві...






Окрім авторського виконання,



вірші Оксани Легуцької-Карнаги звучали й з уст школярів. Добре слово про неї мовили завідувачка бібліотеки ЗШ №12 Людмила Зубрицька, завідувачка бібліотеки гімназії Ірина Кус, завідувачка бібліотеки ЗШ №10 Оксана Білань, а також друзі, однокласники, побратими-волонтери й колеги по перу - Ігор Грабінський, Михайло Репецький, Ігор і Людмила Басараби, Микола Лебезун, Марія Дзік, Юлія Ломакіна, Надія Сидор, Зінаїда Сабан.





Цікавим доповненням творчого вечора-бенефісу стала виставка вишитих бісером ікон п. Оксани.

Кожний хрестик, кожний штрих на іконі — це її молитва за синів, бійців АТО, за Україну.

Тарас ЛЕХМАН

Немає коментарів:

Дописати коментар