вівторок, 27 лютого 2018 р.

У пошуках істини

Відбулось друге засідання бібліотечного клубу "У пані бібліотекарки". 

Спочатку говорили на духовну тему. Оскільки зараз ми перебуваємо в часі Великоднього посту, в пригоді стала книжка о. Миколи Петра Лучка ОР "У пошуках істини". Непересічна особистість, священик від Бога, він радо  передає читачеві свій досвід, запрошує всіх до роздумів, дає багато практичних порад.
Ще одна визначна особистість - чи не найпопулярніша авторка XX століття -  Дафна дю Мор'є захоплює своїми творами не одне покоління читачів.
Стиль психологічного трилера або містичного детектива тримає в напрузі з першої сторінки. Її літературна творчість вплинула на таких письменників, як Стівен Кінг та Стефані Майєр. А сама вона була шанувальницею творчості сестер Бронте та їх брата Бренуела, творчі заслуги яких рахувала недооціненими. Серед її книг найзнаменитішою сьогодні є роман "Ребекка". Це історія дівчини, яка зіштовхнулась з примарою іншої жінки з минулого її чоловіка. Крім "Ребекки", українською мовою вийшли ще дві книги Дафни дю Мор'є - роман "Моя кузина Рейчел" та збірка оповідань "Птахи".
Крім того, багато цікавого дізнались про родину Бронте, історію їх родового прокляття. 
Також обговорили твір Т. Пахомової "Таємниця галицького Версалю".


Завершилось друге засідання за круглим столом традиційним чаюванням та планами на майбутні зустрічі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар