понеділок, 26 березня 2018 р.

Ми читаємо завзято, а читання нам – це свято



Під гаслом "Ми читаємо завзято, а читання нам – це свято" пройшов цьогорічний Всеукраїнський тиждень дитячого читання. У цей період в бібліотеці-філії №9 відбулися різноманітні заходи, спрямовані на залучення нових користувачів, виховання любові і поваги до книги, аналізувати, робити висновки з прочитаного.

20 березня під час голосних читань  присутні ознайомилися з  життєвим та творчим шляхом видатного українського педагога Василя Сухомлинського. Діти із зацікавленням слухали оповідання «Соромно перед соловейком», «Аби швидше почути дзвоник», «Бо я людина». Пронизані любов’ю до всього живого твори Майстра вчать у кожній ситуації залишатися Людиною з великої літери та прислухатися до голосу людського серця. 



21 березня у Всесвітній день поезії упродовж дня проводилась фест-лотерея «Міняю вірш на солодкий подарунок». Ревенко Дарія, Гарвас Максим, Зубко Дмитро, Дубська Мар’яна, Шалагінова Віра та інші читачі декламували вірші українських та зарубіжних авторів. А Сокерко Людмила крім улюблених поезій прочитала і свій вірш.   І нехай, це перші спроби, проте – написані від душі.










Як у перенасичений інформацією час  допомогти дітям відчути радість спілкування з книгою? Інтернет – друг чи ворог читанню? Які традиції читання існують у сучасних сім’ях? На ці та інші питання  ми намагалися зайти відповіді 22 березня під час батлу читацьких уподобань «Батьки і / vs Діти». 




Класний керівник 6-Б класу ЧЗШ №2  Галина Мачинська,  мами учнів Юліана Конограй та Наталія Лиситчук ділилися  враженнями про прочитані книги, улюблених героїв. Гості читали уривки зі своїх улюблених ще з дитинства творів: відомої шведської письменниці А. Ліндгрен «Пеппі Довгапанчоха»,   Л. Смілянського «Сашко», один з епізодів твору Ю. Винничука «Танго смерті».

Всім присутнім бібліотекарі роздали  рекламно-інформаційні флаєри.
Тиждень дитячого читання приніс дітям багато позитивних вражень, додав знань, а бібліотеці – нових користувачів!

Немає коментарів:

Дописати коментар