вівторок, 16 жовтня 2018 р.

«Козацька держава – наша гордість і слава»



14 жовтня – незвичайний день. Він увібрав у себе аж чотири свята: Покрову Пресвятої Богородиці;  День українського козацтва;  День захисника  України;  День заснування УПА.
В бібліотеці-філії №9 під час інформ-екскурсу «Козацька держава – наша гордість і слава» юні користувачі дізналися  про героїчні звитяги козаків, їх походи, побут та звичаї. 


Два Дмитрика: Зубко та Потопило  розповіли присутнім про козацьку зброю і їжу, Павлик Анастасія  - про традиційний одяг наших славних лицарів. А читач бібліотеки Мар’ян Курнат постав у образі козака, одягнувши і широченні шаровари на пошиття яких використовувалось до 10 метрів тканини, і свиту, сорочку, пояс, довжиною 1,5 метри.

Відповідаючи на питання «Козацької» вікторини  діти розповідали: де знаходилась козацька Січ, хто був першим, а хто останнім отаманом, називали військові звання в Запорозькій Січі та ознаки влади гетьмана. 

В інтелектуальному конкурсі «Козацька кмітливість», користувачам потрібно було завершити козацькі прислів’я. 


Сподіваємось, що  наші користувачі отримали  нові знання, а популяризація надбань і традицій славних запорожців-оборонців рідної землі буде сприяти вихованню почуття патріотизму та  національної гідності.

Немає коментарів:

Дописати коментар