четвер, 1 листопада 2018 р.

Осіння зустріч "У пані бібліотекарки"



Після літньо - відпусткового періоду знову запрацював наш клуб «У пані бібліотекарки».

Цього разу ми обговорювали ряд цікавих літературних напрямків. В рубриці «Духовні витоки» ми розглядали чудову книжечку о. Порфирія, ЧСВВ «Розважання Таїнств Вервиці». Молитва на Вервиці зародилась в глибоку давнину, ще в II столітті. Монахи – пустельники для підрахунку своїх молитов завязували на шнурках (або «вервах») вузлики і так дотримувались своїх практик. Пізніше молитва на Вервиці перейшла і до Західної Церкви. Чудова книжка, якісний папір та друк, а також репродукції відомих картин сприяють молитві та духовному зростанню.

Огляд творчості польського письменника, журналіста, сценариста Тадеуша Доленга – Мостовича, відомого нам за романами «Знахар» та «Професор Вільчур» не залишив байдужим  нікого з бібліотекарів. Світлі, ясні спогади дитинства письменника, яке минало в атмосфері благополуччя та спокою, лягло в основу багатьох його творів.
Все частіше світові бестселери не залишають байдужими і українських читачів. Масова істерія читання роману дебютантки Поли Гоукінз «Дівчина у потягу» не обминула й України. 20 тижнів роман протримався на першій сходинці продажів у Великобританії, що стало абсолютним рекордом книговидання. Але зміст книги викликає занепокоєння і не є таким однозначним.
Ми активно спілкувались, сперечались, ділились враженнями, цитували, зачитували чудові описи вголос, пили чай та отримували професійне задоволення.




Немає коментарів:

Дописати коментар