четвер, 23 травня 2024 р.

Ангели миру!

Українські Герої — це патріоти, які жили в різні епохи й захищали рідну землю.

23 травня в Україні відзначається День Героїв - це дата загибелі Євгена Коновальця, одного з головних ідеологів українського націоналізму.

Для кожного українця ця дата огорнута сумом і водночас гордістю за подвиг усіх Захисників, які віддали своє життя за незалежність та цілісність нашої Батьківщини.

Сьогодні в нашій бібліотеці відбулось героїчне читання «Герої не вмирають» - захід, на який завітали учні 5 - Б класу Гімназія 2 Червоноградської міської ради (класний керівник Леся Василівна Кавецька, бібліотекар Анастасія Дацько).

Хто ж вони - герої нашої країни? Звичайні люди, як і ми з вами, але у виняткових ситуаціях вони беруть відповідальність на себе, ризикують власним життям. Сміливі, рішучі, безстрашні та відважні.

Саме такими були - провідник ОУН Євген Коновалець, Герой України (посмертно) Андрій Кизило та червоноградець Андрій Жолондик, який отримав орден «За мужність» ІІІ ступеня (посмертно) - про них ми розмовляли на сьогоднішньому заході.



Також відбулось голосне читання–розповідь щемливої правдивої казки Вікторії Ковальчук «Гусінь Мотя, війна і любов».



Наприкінці заходу була організована Акція пам’яті «Ангели миру!»



Бібліотекарі підготували для дітей паперових ангелів з великими серцями, що символізують пам’ять про загиблих Героїв.

Цими ангеликами діти вшанували загиблих червоноградців на меморіальних стендах, розташованих на центральній площі міста.







Тож будьмо гідними слави Героїв!


Немає коментарів:

Дописати коментар